Lezzetler Ve Tatlar

OTLUK TAVASI

Malzemeler:
2 demet pazı
1 demet taze soğan
½ demet maydanoz
½ demet nane
1 adet kuru soğan
1 kase mısır unu
Tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
Pazı,taze soğan,maydanoz, nane ve kuru soğan ince ince doğranır ve birbirine karıştırılır. Tuz ile birlikte sebzeler ölene kadar ezilir. Mısır unu ilave edilerek hepsi harmanlanıp pişmeye hazır hale getirilir.
Tavaya bir miktar sıvıyağ dökülür. Yağ ısındıktan sonra malzemenin yarısı tavayı kaplayacak şekilde yayılır. Alt kısmı kızardıktan sonra ters düz edilerek üst kısmının da pişmesi sağlanır. Diğer yarısına  da aynı işlemler uygulanır.

Afiyet OLSUN



Sürmene Peynirlisinden Haçapuri'ye.









Gürcistan-Abhazya 

Doğu Karadenizde,Kıyı Komşumuz olan Gürcistan'ın Yerel lezzetlerinden biride Haçapuridir.Haçapurinin Sürmene Peynirlisi ile ortak paydası benzer bu iki coğrafya insanın damak tadına hitap ediyor olmasıdır. ve en önemlisi Tereyağlı,Yumurtalı,Peynirli Seçenekleri ile Damaklarda bıraktığı eşsiz Lezzettir.

Narta Restaurant Abhazya'nın en eski restaurantlarından biridir.




Nartaa Restaurant / Gürcistan


















Sürmene Pidecisi 


Araklı - Sürmene - Arsin Alo Paket: (0462) 721 31 32 No'lu telefonu arayarak sipariş verebilirsiniz.
Halit Usta Cep: 0536 964 49 82
Ali Usta Cep: 0535 827 29 31

Adres: Merkez Mah. Trabzon - Sürmene Cad. No: 117 Araklı/Trabzon'da Hizmet Vermekte.




Ömer Dayı Pide Salonu 


Çarşı Mh. Meydan Sk. (Köprübaşı Durağı) Sürmene -
TRABZON 0462 746 57 83 - 0539 318 44 61
www.omerdayipide.com - www.surmenepidesi.com




Bozo pide

Bozo Pide
Merkez Camii Arka sokağı
Telefon : 462 – 746 19 16






ÖMER DAYI PİDE











1 yorum:

YORUM YAPMAK İÇİN,ÖNCELİKLE AŞAĞIDAKİ YORUMLAMA BİÇİMİ SEKMESİNDEN ANONİM'i TIKLAYINIZ.